Documentaire Danshuis
1.5.2021

DOX was zaterdag 1 mei te zien bij NPO 2 Extra om 19.30 uur in de documentaire Danshuis. NPO 2 Extra kwam naar Theaterhuis de Berenkuil in Utrecht om een kijkje achter de schermen te nemen bij DOX en de Dansers. DOX maker Giovani Vreede vertelt over zijn makerstraject bij DOX en maker Melvin Fraenk over zijn voorstelling Symphony of 2020 en zijn rol als DOX Club coördinator. Daarnaast nam de NPO een kijkje bij de repetitie van de voorstelling Recht met choreograaf Dalton Jansen en danseres Noah van der Burgt.


Future for the Past
1 t/m 11.7.2021 in Amsterdam en 2 t/m 10.10.2021 in Utrecht 


De voorstelling is een samenwerking met de Stadsschouwburg Utrecht, DOX, Kosmopolis, de Gemeente Utrecht, Amsterdam Roots Festival, Poetry Circle Nowhere, het Joods Historisch Museum, de Hortus Botanicus en het Scheepvaartmuseum. Future for the Past is een reis door de tijd naar “verborgen” verhalen uit het koloniale verleden. Kunstenaars uit Zuid-Afrika en Nederland geven hun visie op dit actuele onderwerp in zang, poëzie, dans, beeldende kunst, en theater. Tussen 1 en 11 juli was de voorstelling te zien in Amsterdam, en tussen 2 en 10 oktober in Utrecht. Naar aanleiding van historische onderzoek naar de koloniale geschiedenis door cultuurhistoricus Nancy Jouwe, is het voorstellingsconcept aangepast naar de stad Utrecht. (Oud-)DOX’ers Raphael Duchenne en Katja van de I’sle uit het vorige seizoen van de DOX Club zijn live in deze voorstelling te zien.

Innovation:Lab
9.9.21 & 23.9.21


2021 was het pilotjaar van het Innovation:Lab. In april werden de eerste 11 makers (in 7 groepen) geselecteerd en bekend gemaakt: (1) Lieke van der Vegt & Dan Xu, (2) Marlot Meyer, (3) Joeri Heegstra & Samir Veen & Claire Bender, (4) Mette Sterre, (5) Salim Bayri, (6) Dwayne Toemere & Florian Jankowski, (7) Huang Wei-Hsuan. Op 9 en 23 september vonden er meet-ups plaats op het kantoor van Theater Utrecht waar hun team als eerste de prototypes van de makers konden uitproberen.  

UITalage
16.9.21


Op donderdag 16 september om 17.00 uur verrasten we het winkelende publiek in Utrecht met vier unieke solo’s van DOX’ers in de UITalage. Deze DOX performers volgen een jaar lang een parttime leertraject voor uitvoerend podiumkunsttalent tussen 16 en 24 jaar genaamd de DOX Club. Ze zijn nog maar net begonnen en hebben nu al inspirerende solo’s gemaakt over wie zij zijn en waar zij voor staan.